Wat is paardencoaching?

Paarden liegen niet en oordelen niet. Het paard laat direct weten of we verbonden zijn met onze innerlijke ik. Ze laten zien wat er op dit moment aan de hand is. Paardencoaching noemen we daarom ook wel: spiegelen met paarden.

Spiegelen kan je eigenlijk vertalen naar ‘de reactie van het paard op de gevoelens van een mens’. Ik zeg dan ook altijd: ‘Wat een mens niet zeggen kan… Kan het paard met zijn lichaam wel laten zien.’ Zo kan ik jou die handvatten geven om je angst naar vertrouwen om te zetten.

Balans vinden

Maar er zijn nog meer handvatten nodig. Denk hierbij aan handvatten om te leren ontspannen, balans te vinden, focus te houden op je doel, om goede samenwerking te kunnen waarborgen. Hoe kun je je daarin ontwikkelen?
Een paardencoaching werkt als volgt: het paard loopt (vrij) in de arena rond en de cliënt neemt ook plaats in die arena. Het paard zal de cliënt gelijk beschouwen als zijn kudde, waardoor het paard naar de cliënt zal toekomen en deze als het ware zal scannen (hij observeert of de cliënt een bedreiging vormt of niet). De cliënt wordt hierdoor uitgenodigd om kritisch na te denken over zichzelf en een manier te vinden om aansluiting te vinden bij het paard. Het is niet de bedoeling dat u het paard gaat berijden. De sessie vindt plaats naast het paard in de bak. Kennis van paarden is hierbij ook niet nodig. Ook mensen met angst voor paarden zijn welkom! De paarden zijn gewend aan mensen en zijn zeer braaf.

De aanwezigheid van een paard wordt op zichzelf als ’therapeutisch’ beschouwd, omdat het een dynamisch en krachtig levend wezen is. Er kan een genezende band ontwikkelen tussen mensen en paarden. Sensible Coaching gebruikt deze relatie met het paard als een hulpmiddel om de ervaringen van klanten te weerspiegelen en veranderingen te vergemakkelijken. Therapeutische resultaten worden hierdoor direct zichtbaar.

Onthoud echter wel dat wij geen medische instantie zijn. De tip(s) die wij u geven zijn niet wetenschappelijk onderzocht, maar komen voort uit eigen onderzoek en ervaring.

Veel gestelde vragen

Hoe ziet het behandel traject er uit?

Het behandeltraject is per cliënt verschillend. Er zijn twee soorten trajecten: individuelen trajecten en trajecten in familie-opstelling (dit noemen we ‘systemisch coachen’). In beide gevallen beginnen we met een vrijblijvend intakegesprek op een van onze locaties. Na deze intake volgt een stappenplan gericht op uw persoonlijke doelen. Er zijn verschillende methodes die wij inzetten tijdens uw coaching traject, die we stap voor stap met u doornemen.

Wat zijn de kosten en worden deze vergoed door het ziekenfonds?

Kosten hangen af van het traject. Kosten kunnen eventueel voldaan worden door instanties of een werkgever.

De kosten voor een vrijblijvend individueel intake gesprek bedragen 125,00 euro. Dit intake gesprek duurt 1,5 uur en hierin maken wij direct een persoonlijk stappenplan. Wanneer nodig delen wij een schriftelijke samenvatting van de intake en kennismakingssessie met uw werkgever of zorginstelling.
De kosten kunnen worden vergoed door uw werkgever. Hierin kunnen wij bemiddelen. Voor andere vergoedingen bent u afhankelijk van uw zorgverzekeraar en of uw gemeente.

De kosten voor een familie/ groepsintake gesprek zijn op aanvraag.

Wat als ik niet kan paardrijden of bang ben voor paarden?

Wanneer je geen ervaring hebt met paarden of bang bent voor paarden is dit geen belemmering voor de coaching. Tijdens de coaching sessies hoeft de cliënt niet op het paard te rijden.

Waar komt Paardencoaching vandaan?

Paardencoaching komt oorspronkelijk uit Amerika, maar werd aanvankelijk uitgevoerd door een psycholoog en iemand die de paardentaal sprak(ook wel paardenfluisteraar genoemd). Wij hebben deze technieken overgenomen en er onze eigen draai aangegeven.

HERKENNING

Waar kunnen je je in herkennen

LEES MEER

OPLOSSING

Oplossing(en) voor de problemen

LEES MEER

PAARDENCOACHING

Wat is paardencoaching

LEES MEER

OVER MIJ

LEES MEER

Contactformulier

Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!